Csípős káposzta saláta
Édes savanyú káposzta saláta
Fafülgomba saláta
Párolt vegyes zöldségek
Káposzta saláta
Hozzávalók:
- 1,5 kg káposzta - 0,50 dkg sárgarépa - 1 citrom - 0,50 dkg cukor - 0,20 dkg ecet - 0,05 g só
Elkészítés
A répát és a káposztát csíkokra vágjuk, majd a citrom kockákkal összekeverjük és hozzáadjuk a fűszereket.
Tofu saláta
Hozzávalók:
- 50 dkg barna tofu - 0,50 dkg uborka - 0,10 dkg sárgarépa
Elkészítés
A tofut csíkozzuk, majd a zöldségekkel összekeverjük. A sérgarépát és a tofut 3 percre forró vízbe tesszük, ezt követően hidegvizet engedünk rá, leszűrjük. Forró olajba kis chili paprikát teszünk, majd ezt a tofura és a zöldségekre öntjük.
Fűszer:
- 0,05 g szójaszósz - 0,05 g só - 0,04 g kínai só - 0,02 g szezámolaj - 0,05 g fokhagyma A hozzávalókat összekeverjük a fűszerekkel.
Tengeri fű saláta
Hozzávalók:
- 1 kg tengeri alga - 0,10 dkg sárgarépa - 0,20 dkg uborka
Elkészítés
Az algát 50 C-os vízben áztatjuk 1 órát, majd forró vízben főzzük 3 percig a sárgarépa csíkokkal. Ezt követően hideg vizet öntünk rá. Hozzáadunk 1 tk sót, 2 tk kínai sót, 3 tk kínai ecetet, 1 tk szezámolajat, 1 tk fokhagymát, és ezeket alaposan összekeverjük.
|