Facebook

Banner

Hírek

Megnyílt az ország ötdik, Budapest negyedik Wok n' Go étterme a WESTEND-ben, Noodlehouse néven!
Eredeti, helyben készült, friss kínai tészták a szemed láttára, pillanatok alatt!
www.wokngo-noodlehouse.hu

www.wokngo-noodlehouse.hu


Gong-Bao csirke PDF Nyomtat Email

Gong-Bao csirke recept

Gong Bao csirke recept

Hozzávalók:

  • csirkemell
  • bambusz szelet
  • zöldpaprika kocka
  • sárgarépa szelet
  • illatos gomba
  • vöröshagyma kocka
  • szárított chili paprika
  • mogyoró


Fűszerek:

  • fokhagyma
  • gyömbér
  • újhagyma
  • szójaszósz
  • cukor
  • ecet
  • erős pista
  • keményítő

 

A Gong-Bao csirke receptje: A feldarabolt csirkemellhez adjunk sót, borsot, kínai sót és egy kis vizet. Keverjük össze, adjuk hozzá a keményítőt és ismét alaposan forgassuk össze.  Hagyjuk pihenni a húst kb. 30 percig.

A bepácolt húst forró olajban kevergetés közben megsütjük. Ha elkészült kiszedjük az olajtóból. A fokhagymát, vöröshagymát elősütjük, teszünk bele 2-3 db chili paprikát, és addig pirítjuk, míg az ízek össze nem sülnek. Ezután belerakjuk a többi zöldséget, a Bambusz szeleteket, Zöldpaprika kockákat, Sárgarépa szeleteket, Illatos gombát és kevés vízzel tovább főzzük. Ezután következik a fűszerezés. Teszünk hozzá erős pistát, kínai bort, cukrot, ecetet, mogyorót, kínai sót. Kapcsoljuk a legnagyobb fokozatra a tűzhelyet, és vízzel felkevert keményítővel sűrítsük az ételünket. Szezámolajjal meglocsolva tálaljuk díszített tányéron.
Jó étvágyat kíván a Sherry kínai étteremlánc.