Gong-Bao csirke |
Gong-Bao csirke recept
Hozzávalók:
A Gong-Bao csirke receptje: A feldarabolt csirkemellhez adjunk sót, borsot, kínai sót és egy kis vizet. Keverjük össze, adjuk hozzá a keményítőt és ismét alaposan forgassuk össze. Hagyjuk pihenni a húst kb. 30 percig. A bepácolt húst forró olajban kevergetés közben megsütjük. Ha elkészült kiszedjük az olajtóból. A fokhagymát, vöröshagymát elősütjük, teszünk bele 2-3 db chili paprikát, és addig pirítjuk, míg az ízek össze nem sülnek. Ezután belerakjuk a többi zöldséget, a Bambusz szeleteket, Zöldpaprika kockákat, Sárgarépa szeleteket, Illatos gombát és kevés vízzel tovább főzzük. Ezután következik a fűszerezés. Teszünk hozzá erős pistát, kínai bort, cukrot, ecetet, mogyorót, kínai sót. Kapcsoljuk a legnagyobb fokozatra a tűzhelyet, és vízzel felkevert keményítővel sűrítsük az ételünket. Szezámolajjal meglocsolva tálaljuk díszített tányéron.
Jó étvágyat kíván a Sherry kínai étteremlánc.
|