Ananászos csirke |
Ananászos csirke recept
Fűszerek:
Az Ananászos csirke elkészítését a hús pácolásával kezdjük. A feldarabolt csirkemellhez adjunk sót, borsot, kínai sót és egy kis vizet. Keverjük össze, adjuk hozzá a keményítőt és ismét alaposan forgassuk össze. Hagyjuk pihenni a húst kb. 30 percig.
Egy serpenyőbe annyi olajat öntsünk, hogy elfedje a csirkekockákat, de ügyeljünk arra hogy az olaj ne legyen forró. Sütés közben óvatosan kevergessük, nehogy összeragadjanak vagy a wok aljához süljön a hús. Miután megsült a csirke, öntsük le róla a felesleges olajat. Wokban kevés olajjal és vízzel megfőzzük a bambuszt, ananászt, sárgarépát és a kukoricát, majd hozzáadunk kevés paradicsompürét, sót, cukrot, ecetet és kínai főzőbort. Továbbfőzés után belekeverjük az elősütött húst és főzés közben hozzáadjuk a vízzel hígított keményítőt. A tetejére kevés olajat rakunk és így tálaljuk. |