Ananászos csirke Nyomtat

Ananászos csirke recept

ananaszos_csirke


Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemell
  • Paradicsompüré
  • Ananász kocka
  • Sárgarépa szelet
  • Kukorica
  • Bambusz szeletek
  • Olaj

 

Fűszerek:

  • Kínai só
  • Cukor
  • Ecet
  • Piros arany
  • Kínai főzőbor
  • Keményítő
Az Ananászos csirke elkészítését a hús pácolásával kezdjük. A feldarabolt csirkemellhez adjunk sót, borsot, kínai sót és egy kis vizet. Keverjük össze, adjuk hozzá a keményítőt és ismét alaposan forgassuk össze.  Hagyjuk pihenni a húst kb. 30 percig.

Egy serpenyőbe annyi olajat öntsünk, hogy elfedje a csirkekockákat, de ügyeljünk arra hogy az olaj ne legyen forró. Sütés közben óvatosan kevergessük, nehogy összeragadjanak vagy a wok aljához süljön a hús. Miután megsült a csirke, öntsük le róla a felesleges olajat.
Wokban kevés olajjal és vízzel megfőzzük a bambuszt, ananászt, sárgarépát és a kukoricát, majd hozzáadunk kevés paradicsompürét, sót, cukrot, ecetet és kínai főzőbort. Továbbfőzés után belekeverjük az elősütött húst és főzés közben hozzáadjuk a vízzel hígított keményítőt. A tetejére kevés olajat rakunk és így tálaljuk.