Facebook

Banner

Hírek

Megnyílt az ország ötdik, Budapest negyedik Wok n' Go étterme a WESTEND-ben, Noodlehouse néven!
Eredeti, helyben készült, friss kínai tészták a szemed láttára, pillanatok alatt!
www.wokngo-noodlehouse.hu

www.wokngo-noodlehouse.hu


Csípős pulyka PDF Nyomtat Email

Csípős pulyka recept

Kínai csípős pulyka recept

Hozzávalók:

  • 20 dkg pulykamell
  • Chilli paprika
  • Gomba
  • Brokkoli
  • Sárgarépa
  • Bambusz szelet
  • Vörös hagyma


Fűszerek:

  • chili paprika
  • Szójaszósz
  • Kínai bor
  • Feketebors
  • kínai só
A Csípős pulyka elkészítése: Mindenek előtt kezdjük a hús pácolásával. A feldarabolt pulykamellhez adjunk sót, borsot, kínai sót és kevés vizet. Keverjük össze, adjuk hozzá a keményítőt, és ismét alaposan forgassuk össze. Lehetőleg hagyjuk pihenni a húst minimum fél óráig.

Forraljunk vizet, amiben megfőzzük a bambuszt, sárgarépát, fafül gombát és a zöldbabot, majd szűrjük le. Egy serpenyőbe olajat öntünk, amiben kisütjük a pulykamellet. Figyeljünk arra, hogy csak langyos olajba rakjuk a húst, és kis lángon süssük. Amikor már majdnem aranyszínűre sült a pulyka, szedjük ki az olajból. Másik serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a vörös hagymát és chili paprikát. Belerakjuk a többi zöldséget és az elősütött húst. Kavargatás közben öntünk bele egy kevés vizet és fűszerezzük chili paprikával, szójaszósszal, kínai borral, cukorral, feketeborssal és kínai sóval. Belekeverjük a vízzel hígított keményítőt, meglocsoljuk kevés szezámolajjal, és már tálalhatjuk is a könnyű, egészséges és egzotikus ízeket felvonultató kínai csípős pulykát.