Facebook

Belépés - Regisztráció

Banner

Hírek

Megnyílt az ország ötdik, Budapest negyedik Wok n' Go étterme a WESTEND-ben, Noodlehouse néven!
Eredeti, helyben készült, friss kínai tészták a szemed láttára, pillanatok alatt!
www.wokngo-noodlehouse.hu

www.wokngo-noodlehouse.hu


Távol-keleti zöldségek, fűszerek, alapanyagok
Gyömbér - a csodálatos fűszernövény PDF Nyomtat Email

A közönséges gyömbér (Zingiber officinale) a gyömbérfélék (Zingiberaceae) családjába tartozó növényfaj, fűszer- és gyógynövény. Nevezik egyszerűen gyömbérnek, illetve fűszergyömbérnek.
Kínában már Kr. e. előtt több évszázaddal használták, Marco Polo is említi könyvében. A középkorban jelentős szerepet játszott a fűszerkereskedelemben. A 16. század óta Amerikában is ismert. Ma Dél-Ázsiában, Dél-Amerikában és Nyugat-Afrikában termesztik. A távolkeleti konyha igen gyakran használt, kedvelt és jellegzetes fűszernövénye.

Bővebben...
 
Fafülgomba PDF Nyomtat Email

A FAFÜLGOMBA Magyarországon is gyakran előfordul a természetben, de ételeként szinte kizárólag csak a kínai konyha használja.
A Júdásfülgomba vagy júdásfülegomba vagy fafülgomba, népies nevein fagomba vagy fülgomba, Magyarországon is gyakori, ehető gombafaj.

Bővebben...
 
Bambuszrügy PDF Nyomtat Email

A CSODÁLATOS BAMBUSZRÜGY - ÉTEL ÉS GYÓGYSZER!
Bambuszrüggyel hazánkban leginkább a kínai, távolkeleti ételekben, többek között a Sherry és Wok n' Go éttermekben is találkozhatunk, hisz nemcsak a salátáknak, de a húsos ételeknek is kiváló alapanyaga, az ízletes, roppanós növény, ha úgy tetszik zöldségféle, ami ráadásul nagyon egészséges is.

Bővebben...