Ételeink Nyomtat

A csípős-savanyú leves receptje

További receptvideók!

Csúsztatott csípős csirke

Csúsztatott csípős csirke

Cukkinis csirke

Cukkinis csirke

Gombás csirke

Gombás csirke

Mogyorós csirke

Mogyorós csirke

Narancsos csirke

Narancsos csirke

Pekingi csirke

Pekingi csirke

Vörös szószban sült oldalas rizzsel

Vörös szószban sült oldalas rizzsel

Szecsuani csirke, 10 adag:

Hozzávalók:

-         2 kg csirkemell
-         0,20 dkg bambusz
-         0,10 dkg sárgarépa
-         0,10 dkg vöröshagyma
-         0,10 dkg borsó
-         0,10 dkg kukorica
-         0,10 dkg fafül gomba
-         0,10 dkg csípős paprika
-         0,01 g fokhagyma
-         0,01 g kínai só
-         0,02 g só
-         0,05 g cukor
-         0,10 l kínai bor

Elkészítés:

Ezeket a fűszereket összesütjük a hússal meg a zöldségekkel, ezt követően egy kis kanál kukoricakeményítőt adunk hozzá amikor az étel már nagyon forró.


Bambuszos csirke 10 adaghoz:

Hozzávalók:

-         2 kg csirkemell
-         10 dkg bambusz
-         5 dkg friss gomba
-         5 dkg sárgarépa
-         5 dkg illatos gomba
-         5 dkg vöröshagyma
-         0,05 g piros arany
-         0,10 g fokhagyma
-         0,10 g szójaszósz
-         0,05 g kínai só
-         0,05 g só
-         0,02 g fekete bors
-         0,05 g szezámolaj

Elkészítés:

Ezeket a fűszereket összesütjük a hússal meg a zöldségekkel, ezt követően egy kis kanál kukoricakeményítőt adunk hozzá amikor az étel már nagyon forró.


Szezámmagos csirke 10 adaghoz:

Hozzávalók:

-         2 kg csirkemell kocka
-         0,05 g só-        
-         50 dkg liszt
-         50 dkg burgonyakeményítő
-         1 tojás
-         0,10 dkg szódapor
-         0,20 dkg olaj
-         0,5 l víz

Elkészítés:

Ebből masszát készítünk, majd a húskockákat beleforgatjuk és forró olajban kisütjük.

Mártás:

-         0,10 dkg cukor
-         0,10 dkg olaj
-         0,10 dkg Piros Arany
-         0,10 dkg ecet
-         0,10 dkg citromlé
-         0,05 dkg szezámolaj

Elkészítés:

Ezeket szószt készítünk, majd a húst beleforgatjuk. A végén szezámmaggal megszúrjuk.


Csülök burgonyával 10 adaghoz:

Hozzávalók:

-         2 kg csülök
-         50 dkg burgonya
-         0,05 g piros arany
-         0,05 g só
-         0,02 g kínai só
-         0,10 dkg szójaszósz
-         0,05 g fokhagyma

Elkészítés:

40 percig forró vízben főzzük, kicsontozzuk, majd a húst felkockázzuk.
50 dkg burgonyát felkockázunk, majd kisütjük olajban mindkettőt. Hozzáadunk 1 teáskanál piros aranyat, 1 teáskanál sót, 2 teáskanál kínai sót, 1 teáskanál szójaszószt, 1 teáskanál fokhagymát, végül ezeket összesütjük.


Fekete borsos csirkemáj 10 adaghoz:

Hozzávalók:

-         2 kg csirkemáj
-         0,05 g kínai só
-         0,05 fehér bors
-         0,05 g só
-         0,10 dkg friss gomba
-         10 dkg bambusz
-         10 dkg sárgarépa
-         10 dkg vöröshagyma
-         0,02 g kínai só
-         0,10 dkg szójaszósz
-         0,10 dkg piros arany
-         0,02 g fekete bors

Elkészítés:

A vízbe teszünk 1 teáskanál kínai sót, 1 teáskanál fehér borsot, 2 teáskanál sót. Majd ezeket együtt főzzük majd a végén burgonyakeményítővel besűrítjük.


Pekingi kacsa 10 adaghoz:

Hozzávalók:

-         1 egész kacsa
-         0,05 g só
-         0,0018 uncia szójaszósz
-         0,05 g szódapor
-         1 tojás
-         0,10 dkg olaj
-         0,10 dkg burgonyakeményítő
-         0,10 dkg liszt

Elkészítés:

1 egész kacsát főzzük 40 percig. A vízbe 3 teáskanál sót és 3 teáskanál szójaszószt teszünk. Ezután kicsontozzuk, a húsát csíkokra vágjuk. Ezekkel összekeverjük a húst és a forró olajban kisütjük.

Mártás:

-         0,05 g erős pista
-         0,10 dkg piros arany
-         0,05 g fokhagyma
-         50 dkg cukor
-         0,05 g kínai ecet
-         0,10 dkg ecet

Ebből szószt csinálunk és összeforraljuk a kacsával.